Slunce venku, umělé osvětlení a radiace z monitorů uvnitř. Neustále se měnící světelné podmínky jsou často velkým problémem pro lidi s dioptrickými brýlemi. Ale kde je problém, EssilorLuxottica přichází s nejmodernějším technologickým řešením - samozabarvovacími čočkami Transitions® Light Intelligent Lenses™! Proč si je vybrat?

V předchozím článku jsme mluvili o fotokromických (samozabarvovacích) brýlích – jsou to brýle, které mění barvu svých čoček v závislosti na tom, zda jste na přímém slunci nebo uvnitř. Nepochybně jde o nejpohodlnější způsob, jak ochránit a korigovat zrak v jednom.

Jak fungují samozabarvovací brýle?

Proces samozabarvení fotokromických brýlí je automatický a rychlý. Když jsou brýle vystaveny slunečnímu světlu, fotoreaktivní chemikálie v čočkách reagují na ultrafialové záření. Tento proces způsobuje, že sklo ztmavne, aby chránilo oči před nežádoucím oslněním a škodlivými účinky UV záření. Když jsou okolní podmínky opět méně osvětlené, například při přechodu do vnitřního prostředí, sklo se pomalu vrátí do svého průhledného stavu. Ztmavnutí trvá asi 30 sekund, poté se vrácení do průzračného stavu trvá asi 5 minut.

Na trhu je mnoho druhů samozaclíňovacích brýlí, ale my vám vždy chceme přinést to nejlepší. Proto na eyerim najdete samozabarvovací čočky od optického giganta EssilorLuxottica nazývané Transitions® Light Intelligent Lenses™. V čem se tyto brýle liší? Pojďme se na to podívat.

1) Transitions Signature GEN 8®

Tyto adaptivní brýle, již v 8. generaci, jsou určeny pro běžné denní nošení. Uvnitř jsou průhledné, ale začnou tmavnout, když jsou vystaveny UV světlu. Poskytují 100% ochranu proti UV záření a jsou k dispozici ve 2 barvách: hnědá (zvyšuje kontrast) a šedá (neutrální, podporuje správné vnímání barev).

2) Transitions XTRActive®

Pokud jste velmi citliví na světlo nebo často vystaveni jasnému světlu, nová generace brýlí Transitions XTRActive® je pro vás. Jsou to nejtmavší samozaclíňovací brýle s extra ochranou proti intenzivnímu světlu, které jsou také vhodné pro řidiče. Poskytují 100% ochranu proti UV záření a spolehlivě filtrují až 34% modrofialového světla uvnitř a až 90% modrofialového světla venku. Tyto brýle uvnitř zůstávají s jemným ochranným zbarvením, které však nemá vliv na váš zrak. Skvělá zpráva je, že přechod z tmavé formy zpět na průzračnou je až o 35% rychlejší než u jiných čoček.

Testování na nositelích brýlí ukázalo, že v mnoha situacích – například při řízení, silném denním světle, pobytu uvnitř před obrazovkou nebo vystavení umělému světlu – upřednostňují novou generaci čoček Transitions XTRActive.

Často kladené otázky

1) Jak se liší Transitions od běžných průhledných čoček?

Vaše klasické průhledné čočky skvěle korigují váš zrak, pokud máte refrakční vadu (krátkozrakost, dalekozrakost, presbyopie nebo astigmatismus). Avšak čočky Transitions jdou o krok dál tím, že zajistí, aby vaše oči byly vystaveny pouze optimálnímu množství světla, chráníc vaši vizi za všech světelných podmínek.

2) Blokují brýle Transitions UV záření a modré světlo?

Čočky Transitions blokují až 100% škodlivého UV záření, které může způsobit poškození očí, včetně popálení rohovky a degenerace sítnice. Jsou také užitečné pro filtrování rušivých světelných odrazů - díky své schopnosti tmavnout v jasném slunečním světle vám umožňují lépe vidět a snižují odraz světla z povrchu vody, sněhu, silnice nebo jiných povrchů. To znamená, že vaše oči budou méně unavené a můžete se soustředit na důležité aktivity.

Schopnost filtrovat modré světlo z digitálních zařízení je také skvělým bonusem. Transitions Signature GEN 8 filtrují až 20 % škodlivého modrofialového světla v průhledném stavu a dokonce 85 % ve ztmavnutém stavu. Transitions XTRActive filtrují až 34 % modrofialového světla uvnitř a až 90 % modrofialového světla venku.

3) Mohu přidat čočky Transitions do jakéhokoli rámu?

Čočky Transitions jsou vhodné pro všechny obruby z nabídky eyerim, takže můžete snadno sladit nejmodernější péči o oči s vaším osobním stylem.

4) Mohu si vybrat brýle Transitions, i když nepotřebuji dioptrie?

Skvělá zpráva je, že můžete využívat výhod technologie čoček Transitions i když nepotřebujete dioptrie. Jednoduše si vyberte jakýkoli rámeček z nabídky eyerim. Při výběru brýlí si vyberte "Chci brýle bez dioptrií" a v dalším kroku "Samozaclíňovací (fotokromické) čočky".

  • Transitions Signature Gen8 jsou perfektní pro každodenní život a můžete si vybrat z 2 barev. Nabízejí nejlepší ochranu vašich očí před oslněním.
  • Transitions XTRActive, na druhou stranu, jsou ideální pro ty, kteří tráví hodně času na přímém slunci nebo v autě, kde se aktivují a snižují oslnění, kamkoli jdete.

5) Potřebuji stále dioptrické sluneční brýle, když mám jeden pár Transitions?

Neublíží mít pár dioptrických slunečních brýlí, protože jsou vhodnější, pokud sedíte na slunci po dlouhou dobu (například na dovolené). Samozaclíňovací brýle s čočkami Transitions nejsou nutně náhradou vašich slunečních brýlí, ale další možností, jak vám trochu usnadnit přechod mezi vnitřním a vnějším prostředím.
 

Máte zájem o unikátní vlastnosti samozabarvovacích čoček Transitions od EssilorLuxottica? Dopřejte si je také na eyerim!