Dny rychle ubíhají a my jsme opět zpátky s naším návodem, jak si na základě tvaru Vašeho obličeje vybrat pár překrásných slunečních brýlí! Oválným, srdcovitým a hranatým obličejům už jsme se věnovali. Posledním typem, který tak zbývá, je obličej kulatý. Dámy a pánové – nastražte oči!

Dnes se zaměříme na kulaté obličeje a povíme si, které obruby by měly nejlépe podtrhnout Váš celkový vzhled. Abyste si mohl/a potvrdit, že opravdu máte ten tvar obličeje, o kterém se budeme bavit, začínají naši průvodci zpravidla pohledem do zrcadla, přední kamery či jiného reflexního povrchu. Nerušme proto tradici. Opakujte po nás: Zrcadlo, zrcadlo, prozraď mi, zdalipak mám:

• roztomilé buclaté tváře, které opticky rozšiřují můj obličej tak, že jeho šířka odpovídá délce

• vysoko posazené a výrazné lícní kosti

• jemnou oválnou čelist

• a obličej, který je na rozdíl od hranatého typu v oblasti lícních kostí širší než brada a čelo

Celkově by měl Váš obličej připomínat kruh. Odpovídá? Pokud ano, pojďme se zaměřit na to, které obroučky jsou pro Vás to pravé a kterým se radši vyhnout!

BRÝLE PRO ŽENY

Jako žena s kulatým obličejem jste jistě zvyklá na roztomilé přezdívky a zdrobnělinky. Jakkoliv zasněně a roztomile můžete vypadat, vybrat si ten správný pár brýlí nemusí být vždy jednoduché – vzhledem k tomu, jak jedinečný tvar obličeje máte. Abyste mu nepřidala ještě více na kulatosti, měly by vaším cílem být obroučky, které vytvoří kontrast a zdůrazní ty správné rysy. Obecně byste proto měla hledala široké a hranaté obroučky s tlustším nosníkem či odvážnější hranaté poloobroučky, které opticky prodlouží a zeštíhlí váš obličej. Další trendy možností jsou obroučky ve stylu clubmaster či hranaté „upswept“ obloučky. Každý z těchto stylů bude kráse Vašich očí jen lahodit. Můžete se také rozhodnout pro cool obroučky v leteckém stylu pilot aneb aviator. Rozhodně se ale vyhněte malým či zaobleným brýlím. Ty by pouze zdůraznily kulatost Vašeho obličeje a vytvářely dojem učitelky na střední škole, který si zajisté nepřejete.

Co se barvy týče, zkuste různé variace jasných barev s funky ozdobami u obočí či stylovými potisky. Nezapomeňte se podívat po obroučkám s pružnými nosními podložkami, jelikož ty jsou nejpohodlnější.

sunglasses for your face shape women

BRÝLE PRO MUŽE

Muži s kulatým obličejem často působí dojmem milého a vřelého souseda od vedle a jistě by jej rádi vyměnili za odvážnější a stylovější. V tomto ohledu můžou být obroučky velmi nápomocné. Obzvlášť pokud si vyberte hranaté obruby, u kterých šířka dostatečně vyrovnává jejich výšku. Zvažte proto například pořízení páru wayfarers, které dodají vašemu celkovému vzhledu na stylu, nebo se rozhodněte pro staré dobré obroučky pilot, jenž okoření vaše vzezření o šmrnc a mužnost. Jasně barevné pilot, kupříkladu nebesky modré, by byly obzvlášť lichotivé. Podívejte se také na černé clubmaster s dřevěnými obrubami nebo na speciální modely vyrobené ze dřeva či recyklovaného plastu – s těmi určitě vystoupíte z davu. Vyhnout byste se nicméně měl jak oblým a malým obroučkám, tak i těm atypicky velkým!

sunglasses for your face shape: round

A to je vše, přátelé! Tímto jsme spolu probrali všechny tvary obličejů. Od počátku nás vedla myšlenka nabídnout několik užitečných rad, jak pro váš obličej vybrat ten správný typ obrouček. Věříme proto, že pro vás byly naše návody užitečné. Ač je smutné tuto rubriku zakončit, rozhodně budeme nadále bádat a přijdeme s ještě kreativnějším a záživnějšími tématy. Vaše potřeby jsou pro nás na prvním místě, slibujeme vám proto, že to rozhodně nebude o nic menší zábava!