Ahojte! Je to týden, co jsme naposledy dávali doporučení ohledně výběru těch nejvhodnějších a nestylovějších slunečních brýlí pro váš typ obličeje. Doufáme, že někteří z vás už našich rad využili. A jestli ne, tak dnes může být váš šťastný den  pokud jste byli obdarováni obdélníkovým obličejem.

Začneme tím, jak zjistit, zda je vaše tvář opravdu obdélníkového tvaru. Zjistit to bez pomoci může být, upřímně řečeno, docela obtížné, ale s naší pomocí to zvládne každý! Přečtěte si krátký popis níže a pokud můžete bez pochyb odsouhlasit všechny body, čtete ten správný článek:

• Vaše tvář je podlouhlá a úzká

• Délka vaší tváře zcela jistě přesahuje její šířku

• Vaše lícní kosti jsou v jedné linii s vašimi čelistmi a stranicemi

• Vaši bradu tvoří rovnoměrné a neostré úhly, také můžete mít špičatou bradu

Při rozlišování oválných a obdélníkových tváří však mohou existovat jisté nejasnosti. Pomoci může kontrola, zda vaše spodní čelist připomíná půlkruh  v tom případě se zcela jistě jedná o oválný obličej! Obdélníkový tvar tedy máme potvrzený a vy si níže můžete přečíst několik tipů, které jsme ušili na míru právě vám.

BRÝLE PRO ŽENY

Ženy s okouzlujícím tvarem obličeje, jaký má Liv Tyler, si intuitivně vybírají objemnější a mohutnější brýle, které napomáhají vyvážit proporce obličeje a dávají najevo vytříbený styl. Máte pravdu, oversize brýle jsou bezesporu nutností!

Co se týče tvaru, nejvhodnější volbou jsou pro vás hranaté či kulaté obruby. Skvěle vám padnou brýle typu wayfarer, které vám vizuálně rozšíří lícní kosti. Pokud v sobě máte tu správnou porci drzosti, můžete vyrazit s pilotkami, a to třeba hned v těch nejoblíbenějších typu aviator. Stylové brýle typu clubmaster nebo cat-eye vám elegantně zvýrazní spodní čelist a budete v nich vypadat šik a že si žijete na vysoké noze.

Sunglasses for your face shape rectangle faces women

BRÝLE PRO MUŽE

Výběr pro muže je většinou omezený, ale v tomto případě je opak pravdou! K neformálnímu oblečení se velice hodí fešácké hranaté obruby nebo velké přesahující plné obruby. Hledáte-li brýle, které vám zajistí netradiční vzhled, jděte do barevných čoček s kontrastními tmavými linkami. Pro stylovější a uhlazenější muže můžeme doporučit kulaté brýle s polovičními obrubami typu clubmaster. Pokud si je nasadíte k elegantnímu oblečení či dokonce obleku, budou se dít věci! Lidi vám budou smekat klobouky!

Obecně lze říci, že k vám nejdou malé tenké obruby  vypadaly by těžkopádně. To se však nedá říci o tmavých modelech a oversize brýlich, které viditelně roztáhnou vaši tvář a výrazně zatraktivní váš vzhled. 

Sunglasses for your face shape rectangle faces men

Ať už chcete vypadat stylově, sexy, chytře nebo netradičně  pro každý styl najdete velké množství barevných i tradičně černých obrub vhodných pro podlouhlé obličeje. Vyzkoušejte si je s pomocí našeho virtuálního zrcadla! Zkoušet můžete sami nebo s pomocí kamaráda. Pořád jsme se netrefili? Příští týden si povíme o brýlích pro lidi s kulatým obličejem. Těšíme se!