Oči jsou jedním ze základních smyslů, a proto bychom se o ně měli více starat, a to preventivně. Většina z nás navštěvuje oftalmologa pouze tehdy, když máme problémy se zrakem nebo trpíme bolestí očí. Při pravidelných očních prohlídkách však mohou být včas odhalena závažnější onemocnění, jako například vysoký krevní tlak, cukrovka, nádory nebo metabolické poruchy.

Kdy je nezbytně nutné navštívit očního lékaře?

✔ pokud si všimnete akutního stavu, který nastal bez jasného důvodu
✔ pokud máte v očích cizí předmět
✔ pokud máte bolesti, pálení, zarudnutí očí, zhoršené vidění, dvojité vidění
✔ pokud máte chronické bolesti a problémy se zrakem, které se mohou zhoršit
✔ pokud trpíte chronickou bolestí hlavy (zhoršené vidění nemusí být příčinou, ale doporučuje se kontrola zraku)

Jak často máte navštívit svého očního lékaře?

Aby se předešlo různým poruchám zraku, je vhodné oftalmologa navštívit jednou ročně. Jste-li starší než 60 let, měli byste navštívit očního lékaře častěji než jednou za rok. Na vyšetření zraku by si měl každý najít čas. Koneckonců je to jeden z našich nejdůležitějších smyslů a bez něj se náš život může velmi rychle změnit. Nebuďte tedy lhostejní a pokud si ani nepamatujete, kdy jste naposledy navštívili svého očního lékaře, domluvte si termín CO NEJDŘÍVE.

návštěva očního lékaře, oční vyšetření, dioptrické brýle, nákup dioptrických brýlí online, eyerim blog

Jak probíhá vyšetření očí?

- vyšetření ostrosti zraku (měření dioptrií každého oka a zkouška vidění bez brýlí)
- vyšetření očního (nitroočního) tlaku a periferního vidění (je to i prevence glaukomu, který je v raných stádiích charakterizován zhoršením periferního vidění a zvýšeným nitroočním tlakem)
- zkouška slzení oka (možnost výskytu některých alergických, autoimunitních a endokrinologických onemocnění nebo příčin opakovaného zánětu)
- vyšetření očního pozadí (detekce změn krevních cév, zrakového nervu, sítnice a detekce žlutých skvrn nebo nitroočních nádorů)
- vyšetření přední části očí (rohovka, duhovka a čočka)

V případě lékařského nálezu poškození zraku se doporučuje vybrat si správné brýle, které budou pohodlné při nošení a pomůžou korigovat váš zrak. Starý způsob je jít do optiky. No v eyerim máte možnost koupit si dioptrické brýle online. Mnozí z vás mohou být skeptičtí a myslet si, že vybrat dioptrické brýle přes internet je těžké. My vás ale přesvědčíme, že je to opravdu jednoduché. Přečtěte si tento článek, jak porozumět vašemu předpisu brýlí a zbavte se starostí. Pokud si stále nejste jisti, neváhejte kontaktovat náš přátelský zákaznický servis.

návštěva očního lékaře, oční vyšetření, dioptrické brýle, nákup dioptrických brýlí online, eyerim blog

Mám dioptrické údaje z předpisu, co dál?

Na eyerim si můžete koupit desítky dioptrických brýlí, dokonce i naši vlastní značku eyerim collection. Široká nabídka rámů, materiálů, špičkových kvalitních čoček, které jsou vyráběny a zasazeny do vašeho rámu zdarma s možností jejich vylepšení, např. přidáním polarizační vrstvy, ochrany proti modrému světlu a mnoha dalších. Poslední novinkou jsou progresivní (nebo multifokální) čočky, které máme k dispozici při výběru rámů z eyerim collection. A ta nejlepší věc? Pokud se vám brýle po doručení nelíbí, můžete je vrátit během následujících 30 dnů. Vrátíme vám plnou cenu, kterou jste za brýle zaplatili. Plná cena včetně čoček, opravdu.

ZÁBAVNÝ FAKT / VĚDĚLI JSTE?

Optometrista a oftalmolog nejsou stejné profese. Oftalmolog je lékař, který může provádět oční vyšetření, předepisovat brýle, vykonávat základní optometrické služby a hlavně léčit oční choroby a akutní problémy. Optometrista je poskytovatelem elementární zdravotní péče, který může provádět rutinní oční vyšetření (zkontrolujte, zda potřebujete silnější čočky, atd.), naučí vás používat kontaktní čočky, ale nemůže provádět chirurgickou práci.

Zkráceně řečeno - navštivte oftalmologa, když potřebujete lékařskou nebo chirurgickou léčbu závažných očních onemocnění. Pokud potřebujete rutinní péči, například oční vyšetření, změnu brýlí nebo abyste se naučili, jak aplikovat, či koupit kontaktní čočky - navštivte optometristu.

návštěva očního lékaře, oční vyšetření, dioptrické brýle, nákup dioptrických brýlí online, eyerim blog

Věříme, že jsme vás přesvědčili o důležitosti pravidelných preventivních prohlídek a zároveň jsme vám ukázali jednoduchý způsob, jak si koupit dioptrické brýle online. Podívejte se na eyerim e-shop a věříme, že si určitě vyberete ty pravé brýle pro vás.