Plánujete zamířit v zimě na hory? Bez ohledu na množství vašich zkušeností či velikost vašeho rozpočtu, vždy se najde pár brýlí, které čekají jen a jen na vás. Společně s našimi zákazníky jsme v letošním roce otestovali desítky modelů, abychom poskládali dohromady seznam těch nejlepších – s ohledem na různá kritéria. Ať už se při hledání brýlí ohlížíte předně na cenu, výkon či technologické vymoženosti, naservírujeme vám tu nejlepší volbu přímo pod nos. Tady je náš výběr pěti nejlepších lyžařských brýlí pro sezónu 2017/2018.

CENA ZÁKAZNÍKA: Oakley Flight Deck Prizm

Tak tyto brýle přímo zbožňujete! Bestseller letošního roku a nejoblíbenější volba našich zákazníků, Oakley Flight Deck Prizm, vám pomůžou dosáhnout téměř nemožného. Tyto brýle bez obruby mají jedno z nejrozsáhlejších zorných polí a jejich skvělé sklo výrazně usnadňuje periferní vidění. Jednou z výrazných nevýhod tohoto modelu je, že mají pouze jedno sklo, což může být vzhledem k jejich cenně poměrně zklamáním. Na druhou stranu, všechny brýle typu Flight Deck jsou vybaveny PRIZM™ technologií, která v podstatně představuje revoluci v optice. Tato patentovaná technologie se vypořádá s širokou škálou světelných podmínek, čímž snižuje potřebu měnit sklo či brýle pokaždé, když se počasí změní. Pokud máte pocit, že by brýle Flight Deck byly pro vás obličej příliš velké, pak je tu i jejich menší verze, Oakley Flight Deck XM, která by pro vás mohla být tím pravým. XM jsou vybaveny téměř tou samou technologií jako klasické Flight Deck, tvarem jsou nicméně dle našeho názoru poměrně srovnatelné s Oakley A-Frame.

Nejlepší lyžařské brýle pro sezónu 2017/2018

TOP TECHNOLOGIE ZAMĚNITELNOSTI: uvex comanche TO

A nyní přichází vítěz kategorie brýlí se zaměnitelným sklem. Vybrat ty nejlepší byl opravdu tvrdý oříšek. Nakonec je to take-off technologie od značky uvex, držitelka řady ocenění, která si v letošním roce získala naše srdce. Tato technologie je založena na zaměnitelných sklech, které se k základnímu sklu přichytí pomocí magnetů a přemění tak během momentu lyžařské brýle určené pro nebe bez mráčku na brýle do nepříznivých povětrnostních podmínek – prostým sundáním vrchního skla. Obstát vedle takových nadčasových hvězd této kategorie jako jsou Switchlock™ nebo Ridgelock™ od Oakley není vůbec jednoduché. uvex se to ovšem letos podařilo. Díky svému chytrému řešení tato společnost nejenže pobrala všechnu slávu, ale mimo jiné proměnila své brýle v ideálního společníka do jakýchkoliv povětrnostních podmínek. Technológie uvex take-off je dostupná při modelech uvex comanche TO, uvex g.gl 300 TOTOP.

Nejlepší lyžařské brýle pro sezónu 2017/2018

VÍTĚZ EYERIM TÝMU: Oakley Line Miner

Line Miner od Oakley se staly jasným favoritem zimní sezóny a rozhodně si pozici vítěze našeho týmu zaslouží. Pokud si chcete zakličkovat mezi stromy, pořádně se u toho zapotit a hodit za hlavu starosti, jestli se vám přitom náhodou nezamlží brýle, Oakley Line Miner jsou pro vás vynikající volbou. Vybaveny Prizm, jednou z nejpokročilejších optických technologií na světě, a k dostání v šesti různých barvách, vám umožní maximální zážitek v široké škále povětrnostních podmínek (Další informace). Mimo jiné se také jedná o jediné brýle, které mají nové sklo Prizm™ INFERNO™. Tato technologie bojuje s vnitřním zamlžením stisknutím pouhého tlačítka – zabudovaný systém odmrazí sklo zevnitř, díky čemuž se mlha vypaří. Baterie zvládne až 30 INFERNO™ cyklů a umožnuje velmi jednoduché nabíjení přes USB. Kromě toho tento model sedí úplně stejně jako klasické lyžařské brýle od Oakley. Aby to nebylo vše, řada Line Miner myslí i na uživatele dioptrických brýlí – je OTG (Over the Glasses) kompatibilní, lze ji tedy snadno a bez problémů nosit i přes brýle na předpis. Abychom to shrnuli, tento model oplývá vším potřebným a nemůžete s ním šlápnout vedle.

Nejlepší lyžařské brýle pro sezónu 2017/2018

NEJLEPŠÍ POMĚR CENA VS. VÝKON: Bolle NOVA II

Ať už jste na sjezdovkách nováčci či vám na nový pár brýlí v rozpočtu nezbylo příliš mnoho místa, Bolle Nova II oplývají bohatým technologickým vybavením za rozumnou cenu. Tento model je vybaven fotochromatickým sklem MODULATOR™, které vylepšuje vaši schopnost vyznat se v terénu i v těch nejextrémnějších podmínkách a jeho P-80+ systém bojující proti zamlžování v kombinaci s ventilační technologií Flow-tech udrží váš výhled jasný a bez mlhy. V porovnání s o 1000 korun levnější řadou Bolle Mojo tak dostanete kvalitnější sklo za malou investici navíc. Pokud hledáte slušné lyžařské brýle na základní úrovni, Bolle NOVA II jsou pro vás to pravé.

Nejlepší lyžařské brýle pro sezónu 2017/2018

NEJLEPŠÍ OTG BRÝLE: Smith Knowledge OTG

Dobrá zpráva pro nositele dioptrických brýlí – na trhu je řada lyžařských OTG brýlí, které jsou speciálně uzpůsobeny k tomu, aby byly nošeny přes brýle na předpis. Je těžké vybrat pouze jedny, nicméně naším favoritem pro letošní rok jsou Smith Knowledge OTG. Jedná se o prostorný model, díky kterému se nošení brýlí stane radostí, nikoliv utrpením. Kromě Smith Knowledge OTG jsou tu také Oakley Airbrake – dlouhodobý favorit našich zákazníků. V loňském roce vylepšená větší verze Airbrake XL vyniká designem ve stylu Stormtrooper s velkým sférickým sklem podobným řadě Oakley Flight Deck a skly Prizm.

Nejlepší lyžařské brýle pro sezónu 2017/2018

A je to! Tohle je naše vítězná pětice pro zimní sezónu 2017/2018. Dejte nám vědět, který model je váš oblíbený, prozkoumejte naši nabídku lyžařských brýlí tady nebo se s námi pomocí tohoto článku naučte, jak si pro sebe vybrat ty nejlepší. A nezapomeňte, že pokud si na našich webových stránkách do 31. března koupíte pár lyžařských brýlí skladem, s kódem SNOW20 můžete ušetřit 20% z původní ceny.