Sluneční brýle jsou automaticky součastí každého dne plného sluníčka. Odkdy pracuju v eyerim s opravdovými milovníkmi slunečních brýli, naučil jsem se, že brýle nejsou jenom pěkným doplnkem. Taky jsem se naučil o zdravotních výhodách slunečních brýli. Sluneční brýle jsou nezbytností vždy když svítí slunce, nejenom během letních měsícú. Ještě lepší ale je, když jsou vaše sluneční brýle polarizační. Proč? Pojďme si o tom popovídať.

Sluneční brýle jsou nutností, ne možností 

Polarizované sluneční brýle jsou perfektní nejen v létě

Již minule jsme s vámi mluvili o nosení slunečních brýli i v zimě. Jestli jste četli náš článek, jistě už víte, že sluneční záření umí ublížit očím v jakékoli teplotě, a to i když je zataženo! Během podzimních a zimních měsícu přece nepřestanete chodit ven. Na podzim můžete chodit na turistiku, běhat nebo dělat jiné outdoorové sporty, které jste v Červenci a Srpnu zanedbávali protože na ně bylo příliš teplo. Co tak jít si zahrát golf? Trávit čas s přátelmi na cyklistickém výletu nebo na vodě? Poté když konečně příde zima je čas na zimní sporty a já se stavím, že mnozí z vás máte rádi lyžování nebo snowboardování po malebných horských svazích. A i když vůbec neholdujete sportu, určitě alespoň pravidelně řídíte. Tohle všechno jsou aktivity, které se stanou lepšími, jednoduššími (a zdravšími pro vaše oči) jestli si k nim nasadíte sluneční brýle. A víte, co je ještě lepší než sluneční brýle? 

Polarizační sluneční brýle? Proč?

Polarizovaný základ čočky je úzce spojen s tlumičem UV zárení

Je to tak, přátelé. Polarizační sluneční brýle jsou skvělá věc, která posouvá styl i zdraví do úplně nových rozměrů. Kromě běžné 100% ochrany před UV zářením, kterou poskytují jakékoli kvalitní sluneční brýle vám ty polarizované dají ještě víc.

Přívlastek “polarizační” pochází z názvu technologie polarizace, kterou tyhle sluneční brýle využívají. Všechny polarizované sluneční brýle majou na čočkách extra vrstvu ochranních chemikalií. Tahle vrstva byla vytvořená speciálně na to, aby pohltila sluneční paprsky vrátaně specifického typu škodlivého světla, které nazývame “záře”. Záře je to, co se stane když se světlo odráží od povrchů, jakými jsou třeba cesty nebo voda přímo do vašich očí a pak vás oslepí nebo alespoň způsobí nepříjemnosti.

Ano, jde přesne o to, co se vám stáva při řízení když najednou nemůžete důvěrovat vlastnímu zraku kvůli světlu, které se odráží od asfaltového povrchu cesty. A jestli jste někdy byli na rybách nebo na plavbě lodí tak určitě víte, že když jste z každé strany obklopeni vodnou plochou je to ještě horší. 

Ano, někdy je to opravdu nepřijemný. Ještě že se tomu dá tak jednoducho zabránit, že?

No dobře, ale jak mám vědet, které si vybrat?

Polarizované sluneční brýle Ray Ban Clubmaster

Jestli chcete při každé příležitosti vypadat stylově a elegantně, koukněte si unisex sluneční brýle od Christopher Cloos, jedné z našich nových oblíbených značek. Jestli máte strach, že polarizace je příliš funkční na to, aby byla i fashion, o opaku se přesvědčíte díky sofistikované kolekci slunečních brýli od Dior.

Mnoho z vašich oblíbených módních značek taky nabízí polarizované sluneční brýle: třeba Hugo Boss, Michael Kors nebo Emporio Armani.

Přejít na polarizované sluneční brýle taky neznamená, že se musíte vzdát své lásky k Ray-Ban - tahle ikonická italská značka nabízí polarizované sluneční brýle perfektní na každodenní nosení nebo třeba na golf.

Jestli jsou sportové sluneční brýle to, co hledáte, určitě se vám bude líbit Oakley, každým milována značka která nabízí sluneční brýle jako stvořené na běh, cyklistiku, golf nebo rybaření. 

Samozřejmě nesmíme zapomenou na Polaroid, značku, která to všechno začala. Byl to právě zakladatel Polaroidu, který si jako první nechal patentovat polarizační filter, co v konečném důsledku zajistilo první místo v celosvětovém řebříčku značek nabízejících polarizované sluneční brýle. V nabídce majú řadu hi-tech slunečních brýlí, které jsou tak stylové, že nebudete ani vědet, které si koupit dřív. Jestli to doopravdy bude ten případ, máme pro Vás skvělou správu - sluneční brýle Polaroid jsou jedny z cenově nejdostupnejších.

Když si na internetu najdete frázu “polarizované sluneční brýle”, pravděpodobně uvidíte rady o tom, jak rozoznat opravdové polarizované sluneční brýle od falešných. Udělali jsme vám to jednodušší - při nákupu přes eyerim jsou všechny sluneční brýle které najdete v 100% kvalitě, dáváme na to pozor. Dopřejte svým očím to, co si opravdu zaslouží: skuste polarizační sluneční brýle.