Persol je italská značka nabízející ručně dělané sluneční a dioptrické brýle. Název Persol pochází z italského per il sole, v překladu „pro slunce“. Historie značky Persol začíná v roce 1917 v italském městě Turín, kdy její Giuseppe Ratti začal vyrábět své první brýle a skla pro sportovce a piloty. Dnes jsou všechny (sluneční) brýle Persol vyráběné z plastu, konkrétně z acetátu celulózy.

Persol je jednou z nejstarších společností zabývajících se výrobou brýlí na světě. Momentálně společnost vlastní skupina Luxottica group. I dnes jsou každé z obrouček vyráběné v Itálii. Stále ručně, perfektně, komplexně a precizně.

BALENÍ

Všechny sluneční a dioptrické brýle Persol bývají zabalené v boxu s názvem značky. Každý box navíc obsahuje záruční list značky Persol. Tento list obsahuje logo značky, a detaily o prodejci a brýlích samotných. Hadřík na očištění s logem značky je také součástí balení. Poslední položkou je pouzdro Persol, které na sobě rovněž nese logo společnosti.

Jak poznat pravé sluneční brýle Persol – balení, certifikát, hadřík, pouzdro

MATERIÁLY

Od křišťálových skel až po acetát a kov na obroučkách, ikonické šipky a technologie skryté pod povrchem – brýle Persol nejsou jen brýle, jsou to umělecká díla. Většina modelů používá skla vyrobená z nejkvalitnějších optických materiálů přírodního původu, které zaručují ochranu a jasné vidění.

Sluneční brýle Persol se pyšní patentovaným flexibilním kmenovým systémem „Meflecto“, což je první flexibilní kmenový systém na světě navržený pro maximální pohodlí. To je zaručeno eliminací tlaku, kterým ručky brýlí působí na hlavu. Systém Meflecto umožní přizpůsobení brýlí na jedinečný tvar obličeje každého z nás přesným ohybem jejích ruček.

Jak poznat pravé sluneční brýle Persol – materiály

OCHRANNÁ ZNÁMKA

Ochrannou známkou značky Persol je stříbrná šipka (často označovaná jako „Supreme Arrow“), několik modelů tuto známku nese. Supreme Arrow je symbolem značky Persol, jejím charakteristickým znakem. Když Ratti šipku vytvořil, řek, „Toto bude můj válečný kůň.“ Od své první zjednodušené verze (nazývané Simplex) se šipka nepřetržitě designově a technicky vyvíjela, až vznikla dnešní Supreme Arrow, která se nyní používá v kolekcích značky Persol.

Historický vývoj šipky zahrnuje přes 30 různých typů. Šipka je právě tím, díky čemu modely značky Persol rozeznáme od ostatních, a tím, co dělá značku Persol tak ikonickou. Šipka je vyrobená z kovu a je krásně vpracovaná do designu brýlí. Měla by přesně nasedat do obrouček a mít rovné a precizní okraje.

Jak poznat pravé sluneční brýle Persol – ochranná známka

LOGO

Většina slunečních brýlí má logo Persol umístěné v horním rohu pravého skla. Pravá ručka slunečních brýlí Persol obsahuje logo Persol, následované nápisem „Hand Made in Italy“. Písmena CE označující Europian Conformity také musí být na modelu přítomna. Na levé ručce slunečních brýlí Persol najdeme kód modelu, což je třímístné nebo čtyřmístné číslo následované písmenem. Najdeme zde i informace o velikosti, což jsou dvě samostatná čísla.

Jak poznat pravé sluneční brýle Persol – logo  Jak poznat pravé sluneční brýle Persol – logo

Tento srpen značka Persol připravila zbrusu novou kolekci, která je rozdělena do pěti sérií: THE BREAK, THE FUN, THE RIDE, THE CHILL, THE TABLE. Kolekce Persol oslavuje život v celé své kráse. Tou největší svobodou je být tím, kým jste. Všímejte si perfektního designu listů trav, krásy slunečních paprsků, tepla vaší kůže. Žijte ve společnosti lidí, kteří to všechno chápou: tyto malé radosti znamenají víc než cokoli jiného. Prohlédněte si kolekci Persol 2019.

Uvědomte si prosím, že tento průvodce nezaručuje autenticitu a společnost Persol může kdykoliv změnit své výrobní postupy. My však budeme článek aktualizovat, aby vám nic neuniklo! Prohlédněte si kolekci Persol v e-shopu eyerim a vyzkoušejte si třeba všechny modely pomocí Magic Mirror.