Je to tady: lyžařská sezóna je v plném proudu a pravděpodobně jste si již pořídili ty perfektní lyžařské brýle. Nejspíš jste investovali do vysoce kvalitních, technologicky pokročilých brýlí pro sjezdovky. Koneckonců, pro své oči chcete jen to nejlepší, ne? Máme proto pro vás několik tipů, které zajistí, že vaše lyžařské brýle zůstanou v nejlepší kondici několik sezón. Je to jednodušší, než si myslíte!

Tip č. 1: Pěčlivě je čistěte

Především při drsnějších povětrnostních podmínkách zůstane na vnějších čočkách lyžařských brýlích trochu sněhu, dešťové vody nebo led. To může zhoršit viditelnost a brýle tak mohou být méně efektivní při jízdě po svazích. Což může být docela nepříjemné, ovšem neztrácejte trpělivost a správně vnější čočky vyčistěte! S citem. Můžete použít hadřík z mikrovlákna nebo pouzdro lyžařských brýlí, ale teprve poté, co sníh setřesete a čočky necháte vyschnout. Na otření čoček za žádných okolností nepoužívejte rukavice ani rukáv bundy. Téměř určitě tím poškrábete povrch vnějších čoček, což jistě nechcete.

Tip č. 2: Méně je více u vnitřních čoček

To znamená, že v ideálním případě byste je měli nechat být. Lyžařské brýle mají obvykle vnitřní vrstvu proti mlze, obzvláště hi-tech modely, jako třeba lyžařské brýle Oakley. Ta by se mohla poškodit při pokusu o údržbu – proto zde nechte mikrovlákno stranou. I když se sníh dostane do vnitřku vašich brýlí, nechte ho vysušit a brýle vyschnout. Jinak by mohlo dojít ke poškození protimlhové vrstvy, která byla pravděpodobně jedním z důvodů, proč jste si lyžařské brýle koupili.

tip č. 3: Na skladování chytře

Vaše lyžařské brýle téměř určitě dorazily v ochranným pouzdru (zvláště pokud jste je koupili přes eyerim). Nebojte se jej používat! Když lyžařské brýle nepoužíváte, ujistěte se, že jste je vložili do speciálně navrženého pouzdra. Kromě toho mnoho z nás nechává lyžařské brýle přes noc v autě se zbytkem našeho vybavení. Lyžařské brýle však nejsou to samý jako lyžařské boty. Pokud nechcete, aby se poškrábaly nebo mlžily, skladujte je při pokojové teplotě – poděkujete nám později.

Tip č. 4: Investujte do nejlepších

Každý rok máme na sjezdovkách bláznivé počasí. Ovšem vy si asi chcete vychutnat svahy bez ohledu na povětrnostní podmínky, že? Pro nejlepší zážitek z lyžování nebo snowboardingu se nebojte zainvestovat do kvalitních lyžařských brýlí. Zvláště pokud chcete, aby vydržely více než jednu sezonu. Existuje tolik různých modelů pro různé povětrnostní podmínky a potřeby nositele. uvex nabízí širokou škálu extrémně odolných, hi-tech čoček. Lyžařské brýle Bolle vás připraví i na ty nejnáročnější povětrnostní podmínky a Julbo vám ulehčí čištění pomocí větraných čoček. Jistě, je to investice, ale počkejte, až je vyzkoušíte a zažijete skvělé technologie, se kterými přicházejí všichni naši oblíbení výrobci lyžařských brýlí!

Vidíte, říkali jsme, že to bude jednodušší, než si myslíte! Tyto tipy jsou v podstatě vše, co potřebujete, aby byly vaše lyžařské brýle čisté, bez poškrábání a jako nové po mnoho zimních sezón. A teď honem na svahy se zřetelným pohledem bez mlhy!