Po návštěvě očního lékaře jste zjistili, že potřebujete nosit dioptrické brýle. Případně je už nosíte a cítíte, že je třeba změna. Co dál? Klikněte na eyerim – certifikovanou online oční optiku – a vyberte si na míru vyrobené dioptrické brýle online! Jak na to?

Plánování předem

Pokud vás zajímá móda, co tak prohlédnout si nejnovější sezónní trendy? Přemýšlejte nad tím, co od svých nových dioptrických brýlí chcete a jak je skloubíte se svým obvyklým stylem. Jaký je váš cenový limit? Jsou nějaké značky, od kterých se vám brýle líbí? Kromě toho pamatujte, že to není jen o vzezření, ale i o funkčnosti – materiály použité na rámy i skla konkrétních dioptrických brýlí jsou také důležitým faktorem.

-         Plastové rámy jsou příjemné na dotek a dostupné v mnoha barvách a designech. Často se vyrábějí v robustnějším provedení, které snadno umožňuje „zamaskovat“ tloušťku skel i případné rozdíly v tloušťkách skel.

-         Kovové rámy jsou obecně decentnější a méně nápadné. U některých modelů brýlí se setkáte i s kombinovaným rámem, například s plastovými postranicemi a kovovými očnicemi a nosníkem.

Pozor na čísla

Tipy od eyerim, jak koupit dioptrie online

Nákup dioptrických brýlí s sebou přináší opravdu spoustu čísel. V první řadě váš předpis od lékaře obsahuje čísla dioptrií pro obě vaše oči. Obecně, čím dál od nuly ta čísla jsou, tím více korekce váš zrak potřebuje. Kladná čísla znamenají dalekozrakost, záporná zase krátkozrakost. Čím větší jsou vaše dioptrie, tím silnější skla budete pravděpodobně potřebovat – promluvte si před nákupem o různých možnostech se svým očním lékařem.

Pokud trpíte i astigmatismem (což v podstatě znamená, že vidíte rozmazaně), přidávají se další čísla: cylindr a jeho osa. Tato čísla opět indikují, jak moc potřebují vaše oči korekci, proto jsou při koupi nových dioptrií nezbytné.

Kromě toho potřebujete vědět svoji vzdálenost zornic (PD), aby vám brýle dobře seděly a tím naplnily svůj účel. Pokud toto číslo nenajdete na předpisu od lékaře, nemějte strach – změřit vzdálenost zornic je velmi jednoduché.

V poslední řadě nezapomeňte ani na svoji  velikost brýlí. Samozřejmě nejpravděpodobněji máte standardní velikost M, ale vždy je dobré si to raději ověřit. Důležité jsou především šířka průměru očnice, šířka nosníku a délka postranice. Vezměte si například brýle, které již máte a jsou vám pohodlné a změřte tyto údaje. Tak získáte cenné údaje, kterými se můžete alespoň orientačně řídit při výběru nových brýlí. Jakmile budete mít všechna tato technická data, jste připraveni na tu zábavnější část: nakupování!

To pravé pro každý typ obličeje

V katalogu eyerim si své ideální dioptrie najdou všichni

Pokud jste stále přesvědčeni, že nakupování brýlí přes internet je zbytečně složité, protože nevíte, které brýle budou sedět zrovna vám, máme pro vás skvělé zprávy.

Nejprve je velmi dobré vědět, jaké obroučky jsou nejlepší pro váš tvar obličeje. Pokud máte kulatý obličej, nejlepší pro vás budou nejspíše brýle typu wayfarer, clubmaster nebo pilotky. Pro hranatý obličej doporučujeme brýle nadměrně velké, kulaté nebo ve stylu cat-eye (ve tvaru kočičích očí). Pokud je váš obličej spíše ve tvaru srdce, můžete vyzkoušet kulaté brýle nebo opět cat-eye, stejně jako brýle bez obrouček nebo browline brýle, které vám zvýrazní čelist. No, a pokud jste hrdými majiteli oválného obličeje, budete vypadat skvěle ve všech typech brýlí!

A teď je na vás, abyste si vybrali svého favorita. Přečtěte si o tvarech obličeje, prohlédněte si nabídky od našich oblíbených značek a hledejte tak dlouho, dokud na své perfektní obroučky nenarazíte.

Před nákupem si je vyzkoušejte – ano, i online!

Využijte virtuální kabinku a najdete perfektní dioptrie online

Určitě vás potěší zjištění, že nakupování dioptrických brýlí na internetu je ještě o něco pokrokovější. I pokud víte vše o svém typu obličeje (a tím pádem i o těch správných rámech pro vás), stále je třeba dbát na další faktory. Jaká barva rámů je pro vás nejlepší? Jak můžete vědět, že se vám nové brýle budou dokonale hodit k vzezření a stylu?

Odpověď je jednoduchá: použijete Virtuální vyzkoušení. Potřebujete jen webkameru nebo fotku, kterou můžete použít k tomu, abyste zjistili, jak vám vaše vysněné rámy budou sedět. Množství našich produktů si můžete takto vyzkoušet, tak jděte do toho a pobavte se! Pokud si prohlédnete naši nabídku a budete si zkoušet různé rámy, je téměř jisté, že alespoň do jednoho z nich se zamilujete.

Nejlepší věc na nakupování dioptrických brýlí online? Vždy najdete to, co hledáte – jsou tisíce možností které si můžete prohlížet z pohodlí domova. Tak jděte do toho, odvažte se. Udělejte si radost dokonalými dioptrickými brýlemi!

Top značkové rámy a certifikované čočky s vylepšeními nyní se slevou 20 %. Kód: SEE20