Týdny módy už tradičně přicházejí s novinkami ve světě módy a výjimkou není ani design brýlí. Objevte vylepšení klasických modelů, najděte dokonalou rovnováhu mezi trendy a nadčasovostí, novotou a nostalgií.

"Móda je to, co si koupíte, ale styl je to, co s tím uděláte."

Rok 2023 přichází s oživením slunečních a dioptrických brýlí novými materiály, magickým retro nádechem, futuristickými designy a pestrými barvami. Vybrali jsme se na nejprestižnější týdny módy a vybrali pro vás top 5 trendů této sezóny. Kterému z nich neodoláte?

#1 Výrazné klasiky

Skvělá volba pro ty, kteří chtějí díky brýlím vyniknout, ale zároveň si zachovat klasický a nadčasový vzhled. Pro tento trend, který vidíme například u Ray-Ban či Saint Laurent, jsou typické čisté linie výrazných obrub v oblíbené černé či hnědé barvě, které dodají každému outfitu osobnost a šmrnc.

Proč si vybrat Výrazné klasiky?


Tyto brýle jsou nejčastěji vyrobeny z vysoce kvalitních materiálů, které jsou odolné, lehké a k dispozici v různých tvarech a velikostech, díky čemuž sednou různým typům obličeje. Výrazné klasiky jsou navrženy s důrazem na detail, aby poskytovaly pohodlné nošení. Nabízejí dokonalou rovnováhu mezi módou a funkčností.

#2 XL shieldy

Tento futuristický tvar je jedním z nejvýraznějších trendů sezóny. Jedná se o typicky nadrozměrné brýle s plochými, štítovitými skly, které zakrývají velkou část obličeje. Tento trend, který nabízí například Oakley nebo Versace, je skvělou volbou pro ty, kdo si chtějí užít výrazný look spolu se 100% ochranou očí.

Proč si vybrat XL shieldy?


Provedení tohoto trendu slunečních i dioptrických brýlí naleznete v různých barvách a povrchových úpravách, včetně čirých nebo tónovaných čoček. Ať už si je vyberete ve výrazných geometrických tvarech nebo jemných křivkách, počítat můžete s vysoce kvalitními materiály, jako jsou lehké kovy nebo odolné plasty, které nabízejí styl i funkčnost.

#3 Úzké obruby

Balenciaga či Burberry nám letos předvedly, že méně je rozhodně víc. Tento design, charakteristický menšími a přiléhavými rámy, je ódou na minimalismus 90. let. Zamilujte se do jeho odvážné jednoduchosti, která zaručeně přitáhne pohledy okolí.

Proč si vybrat Úzké obruby?


Jedná se o trend, který nabízí kombinaci uhlazeného stylu a pohodlí. Úzké obruby u slunečních či dioptrických brýlí jsou ideální pro ty, kteří hledají minimalistický, ale přitom sofistikovaný styl. Vyrábí se z vysoce kvalitních materiálů, jako jsou lehké kovy nebo odolné plasty, které nabízejí styl i funkčnost.
 
„Sluneční brýle jsou jako oční stíny: Všechno díky nim vypadá mladší a hezčí.“

– Karl Lagerfeld

 

#4 Nestárnoucí cat eye

Tento nadčasový typ brýlí přináší milovanou kombinaci retra a trendy stylu. Cat eye (nebo "kočičí") brýle jsou na vnějším okraji zúžené, což vytváří dojem kočičího oka. Jak jsme viděli u Prady či Bottega Venety, cat eye obruby jednoduše pozvednou váš vzhled na další úroveň.



Proč si vybrat Cat-eye?

Sluneční a dioptrické brýle ve tvaru cat eye jsou skvělou volbou pro ty, kteří mají oválné nebo kulaté tváře, neboť vyvažují proporce a vytvářejí jemně hranatější vzhled. Jde o brýle, které vašemu vzhledu dodají retro půvab, ale stále jsou dostatečně univerzální na to, aby ladily s širokou škálou outfitů a stylů.

#5 Nápadité barevné čočky

Nasaďte si trend této sezóny – nápadité barevné čočky – a zapomeňte na nudu! Díky přidání barev do svého každodenního stylu ukážete světu, kdo opravdu jste.



Proč si vybrat Barevné čočky?

Tento trend je hravý, výjimečný a super stylový! Vyberte si nepřehlédnutelné sluneční brýle nebo si barevnými čočkami vylepšete své dioptrické brýle. Ať už máte náladu na jemné tóny hnědé, nebo chcete zaujmout výraznou červenou, růžovou, žlutou či zelenou, letos s barvami nikdy neuděláte krok vedle.



Ať už upoutal vaši pozornost jakýkoli trend, skvělou zprávou je, že je všechny najdete na eyerim eshop! Proč tedy neobohatit všední den úchvatnou jedinečností? S těmito brýlemi to nebude problém.